Tartă cu agrişe
Agrişele au un gust dulce-acrişor, dar nu foarte pregnant, şi merg de minune cu brânzica de vaci dulceagă. O minune de desert este tarta cu agrişe! 1. Se zdrobesc biscuiții care se amestecă cu untul topit și se stropesc cu esența de rom. Compoziția obținută se presează în vasul de tartă și se dă la frigider pentru aproximativ 30 […]
Îngheţată bicoloră rapidă
Dacă ai nevoie de un desert rapid, atunci îngheţata bicoloră îţi “sare” în ajutor. Uite cum să faci: 1. Se bat albuşurile cu zaharul pâna ce devin spuma. Separat, se freaca şi galbenuşurile, iar apoi se adauga în spuma de albuşuri. 2. Se bate frişca lichida şi se încorporeaza în compoziţia obţinuta din oua. Crema obţinuta se împarte în doua […]
Tartă cu sardine
O reţetă interesantă, dar pe care rareori o găseşti în bucătăriile româneşti. Sardinele nu sunt la fel de consumate la noi, ca în ţările mai sudice şi nicidecum pe o tartă! Dar poate îţi iese şi ţie la fel de savuroasă: 1. Se dizolva drojdia într-o ceaşca de apa calda cu o lingura de faina şi […]
Tort “Mădă”
Un tort petnru ocazii speciale, datorită modului inedit în care arată. Şi totuşi, ca să îţi iasă şi ţie tortul “Mădă”, ai nevoie de multă răbdare, pentru că este de muncă! 1. Pentru blat, zahărul se amestecă cu cacaua și cu apa și se pun pe foc să fiarbă, până se topește zahărul. Se lasă la răcit 15-20 […]
Supă-cremă de linte
Lintea este sănătoasă, plină de proteine. Supa cremă de linte este delicioasă, mai ales dacă o condimentezi cu ce trebuie. Uite cum s-o prepari: 1. Se pun morcovii, curăţaţi şi daţi pe razatoare, la fiert, apoi, dupa 15 minute, se adauga ceapa taiata marunt şi roşiile, se mai lasa sa fiarba 15 minute, dupa care se adauga în oala […]
Monaco
Învaţă să prepari un cocktail pe bază de bere foarte interesant. Mod de preparare: 1. Într-un pahar, se pun întâi cuburile de gheaţa, siropul si limonada si se amesteca. 2. Se toarna imediat bere
Tango
Învaţă să prepari un cocktail cu bere minunat. Mod de preparare: 1. În doua pahare se pun câte 20 ml sirop de grenadine peste care se toarna câte 250 ml bere. 2. Se amesteca si se serveste imediat.
Chec cu ciocolată
Învaţă să prepari un chec cu ciocolată delicios. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se topeste ciocolata rupta bucaţi la bain-marie cu 5 linguri de apa. 2. Într-un vas, se freaca ouale cu zaharul, pâna ce amestecul se albeste. Se adauga faina, praful de copt, untul topit (nu fierbinte!), faina de migdale si ciocolata. […]
Gogoşi cu miere
Îţi propunem o reţetă grecească delicioasă. Prepară şi tu gogoşi cu miere! 1. Se încalzesc apa si laptele si se pun într-un vas, drojdia se amesteca bine cu zaharul si se pun în apa cu lapte. Se adauga uleiul si se amesteca. 2. Într-un vas se pune faina, se presara sare si cu telul se […]
Prăjiturele cu ciocolată şi fructe
Învaţă să prepari nişte prăjiturele cu ciocolată şi fructe absolut delicioase. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul, pâna ce amestecul îşi dubleaza volumul si devine alb. Se amesteca faina, cacaua si praful de copt iar amestecul se cerne. Apoi, cu delicateţe se adauga lingura […]