Tort de cireşe
Dintotdeauna mi-au plăcut prăjiturile şi torturile cu fructe, iar cel cu cireşe are un gust atât de plăcut şi de savuros! 1. Pentru blat, se bat albuşurile cu un praf de sare pâna se obţine o spuma tare. Se adauga, pe rând, lingurile de zahar, galbenuşurile, uleiul, faina cernuta, cacaua si praful de copt. Se […]
Pui Valdostana
Învaţă să prepari un pui Valdostana delicios, ca la marile restaurante de lux. Mod de preparare: 1. Se împarte pieptul de pui în jumataşi şi se asezoneaza bine cu sare si piper. Se da prin faina, se scutura excesul şi se prajesc în ulei împreuna cu un caţel de usturoi, pe ambele părţi, pâna se […]
Prăjitură deşteaptă
O prăjitură delicioasă, care se face uşor. Vezi cum se face prăjitura deşteaptă! 1. Galbenuşurile se separa de albuşuri. Se bat galbenuşurile cu zaharul pâna se albesc, se adauga untul topit şi racit, apoi, treptat, se adauga laptele amestecând încontinuu cu un mixer la viteza mica şi se adauga şi aromele. 2. Albuşurile se bat […]
Cotlet de porc cu sos de coacăze roşii
Nordicii sunt cei care au mâncat primii fripturile cu sosuri dulci-acrişoare. Gustă şi tu din cotletul de porc cu sps de coacăze roşii, savuros! 1. Se asezoneaza bucata de cotlet cu piper 5 arome din abundenţa. Se freca bine ca sa patrunda aromele în carne. Se îmbraca bucata de cotlet în folie de aluminiu şi […]
Budincă de chec cu mere şi stafide
Combinaţia de măr şi chec este deliciosă! Încearcă şi tu această reţetă de budincă de chec cu mere şi stafide! 1. Checul se taie felii şi se împarte în doua cantitaţi egale. Jumatate se pune pe fundul unui castron termorezistent care sa încapa într-o oala sub presiune. 2. Se amesteca ouale batute puţin cu zaharul, […]
Coşuleţ de scăriţă, cu cârnaţi de Pleşcoi
Iarna se consumă cărnurile nevoie mare. Iar fripturile stau la loc de glorie. Uite cum să prepari şi tu un coşuleţ de scăriţă cu cârnaţi de Pleşcoi! 1. Se spala scariţa, se sareaza şi se pipereaza pe ambele parţi apoi se aşaza în forma de cosuleţ, legând-o cu o aţa mai groasa, sa nu se […]
Lasagna bolognese
Învaţă să prepari o lasagna bolognese delicioasă, ca la mama ei, în Italia. Mod de preparare: 1. Pentru sosul Bolognese, se rad ceapa şi morcovul şi se pun la calit împreuna cu o lingura de ulei de masline, dafinul şi cimbrul. Când ceapa s-a calit, se adauga si carnea tocata şi se caleşte pâna prinde […]
Mere la cuptor
Învaţă să prepari mere la cuptor cu scorţişoară. Mod de preparare: 1. Smântâna se amesteca cu zaharul si scorţişoara, dupa gust, iar merelor li se taie un capac prin care se golesc de seminţe. 2. Se pun câte doua boabe de goji în fiecare măr, se repartizeaza smântâna si se asaza merele în vasul […]
Salată de paste
Învaţă să prepari o salată de paste delicioasă, cu busuioc. Are o aromă specială, iar rețeta e rapidă și simplă! Mod de preparare: 1. În vase separate, se pun la fiert pastele si mazarea, daca nu este fiarta. Porumbul se trece sub un jet de apa rece. 2. Rosioarele se taie în doua si se […]
Macrou la cuptor
Învaţă să prepari mcrou la cuptor delicios. Mod de preparare: 1. Pestii decongelaţi si curaţaţi se spala bine si se asaza într-un platou cu sucul de lamâie, 100 ml apa, usturoiul, mararul si patrunjelul marunt tocate. Se lasa la marinat 15 minute, timp în care se întorc macar o data. 2. Apoi, se taie […]