Desert de orez
Un desert de post delicios şi uşor de făcut. Iată reţeta de desert din orez. 1. Orezul se fierbe cu apa de trei ori cantitatea lui si apoi se scurge bine. 2. Cât timp fierbe orezul, se scot sâmburii curmalelor si se taie marunt împreuna cu celelalte fructe uscate care sunt mari. 3. Orezul calduţ […]
Salată de bame uscate
Salata de bame e absolut delicioasă. Dacă nu ai mâncat niciodată, trebuie să o încerci. Iată reţeta: 1. Bamele uscate se pun în apa calduţa sa se umfle pentru doua ore. Apoi, se fierb în apa rece cu oţet pentru 30 de minute maximum, în funcţie de bame. 2. Se taie marunt patrunjelul si se […]
Soté de cartofi şi broccoli
O garnitură dietetică şi sănătoasă pentru cină. Iată reţeta pentru sote de cartofi şi broccoli! 1. Se curaţa cartofii si se fierb 10 minute în apa cu un praf de sare. 2. Într-o tigaie cu ulei se calesc usor seminţele de chimen şi usturoiul feliat. Se lasa un minut si se adauga cartofii. 3. Se […]
Prune murate
Dacă nu ai mâncat încă prune murate, acum e momentul să le încerci. Iată reţeta! 1. Se pun la fiert apa cu zaharul si oţetul. Dupa ce s-a topit zaharul, se trage vasul de pe foc si se adauga scorţisoara. 2. Prunele se spala, se desfac de pe sâmburi si se asaza în borcane. Se […]
Magiun de prune fără zahăr
Prepară un desert delicios şi dietetic! Iată o reţetă de magiun de prune fără zahăr! 1. Prunele sanatoase si foarte bine coapte se desprind de pe sâmbure si se pun la fiert, simple, fara apa, amestecând mereu sa nu se prinda de vas. 2. Se lasa la fiert pâna ce cojile se rasucesc pe fiecare […]
Marmeladă de prune
Învaţă să prepari o delicioasă marmeladă de prune. Reţeta e foarte simplă! 1. Se desfac prunele de pe sâmburi si pulpa se pune la fiert cu apa, pâna ce fructele se topesc, aproximativ 40 de minute. Se lasa la racit. 2. A doua zi, se trec fructele prin sita sau robot care sa îndeparteze pieliţele, […]
Compot de struguri
Bucură-te toată iarna de dulceaţa strugurilor! Vezi cum se prepară compotul de struguri după o reţetă simplă! 1. Boabele se desprind de pe ciorchine, se spala si se repartizeaza în borcane. 2. Apa si zaharul se fierb si, dupa ce s-a dizolvat zaharul, se trage vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca. 3. […]
Dulceaţă de struguri roşii
O dulceaţă delicioasă şi uşor de făcut. Vezi cum se prepară dulceaţa de struguri roşii! 1. Se scot boabele de pe vrejuri si apoi se scot sâmburii din fiecare bob. 2. Struguri se pun la fiert cu zaharul si se ţine la foc mic pâna ce se topeste zaharul. 3. Apoi, focul se mareste la […]
Gem de struguri
Îţi trebuie numai trei ingrediente ca să prepari un delicios gem de struguri. Iată reţeta: 1. Se scot boabele de pe vreji si se pun la fiert acoperite de apa. Se lasa la fiert pâna ce boabele urca la suprafaţa apei. 2. Se scurg, se mixeaza, iar pasta re zulta ta se cântareste si se […]
Zacuscă clasică
Învaţă să faci o zacuscă delicioasă după o reţetă simplă! 1. Vinetele, ardeii grasi si gogosarii se coc, se scot în vase si se presara sare. Se acopera si se lasa asa pâna ce se coc toate. Apoi, se curaţa de pieliţe, se scot filamentele albe si seminţele si se toaca la cuţit. 2. Ceapa […]