Sufleu de paste
Îţi plac pastele? Încearcă şi această reţetă simplă de sufleu cu paste! 1. În apa clocotita cu sare se pun la fiert pastele si se lasa 5 minute din momentul în care fierbe apa. Apoi, se scurg. 2. Într-un vas uns cu puţin ulei se asaza straturi alternative de paste si felii de rosii. Ultimul […]
Mâncarică de dovlecei
Uşoară, sănătoasă şi gata în numai o jumătate de oră. Prepară şi tu o mâncărică de dovlecei după o reţetă simplă! 1. Într-o cratiţa se pune ceapa la calit în ulei si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga dovleceii taiaţi cuburi. 2. Se lasa 2-3 minute cât sa se înmoaie si se toarna apa doar […]
Tort alb cu roşu
Învaţă să prepari un tort alb cu roşu din căpşune delicios. Mod de preparare: 1. Pentru blat, ouale se freaca cu zaharul pâna ce se ob_ine un amestec albicios, asemanator unei spume. Se adauga faina si se amesteca cu o spatula. Se toarna aluatul într-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu […]
Plăcintă la tigaie cu căpşune
Învaţă să prepari o plăcintă la tigaie cu căpşune delicioasă. Mod de preparare: 1. Într-un vas, se amesteca faina, zaharul, faina de migdale si un praf de sare. Se adauga ouale, unul câte unul, si apoi laptele rece. 2. Se unge o tigaie cu pereţi înalţi cu unt, se toarna aluatul si se asaza […]
Salată de paste şi ridichi
Învaţă să prepari o salată de paste şi ridichi răcoritoare şi simplu de făcut. Mod de preparare: 1. În vase separate, se pun la fiert morcovii si pastele si apoi se scurg. Pastele se trec sub un jet de apa rece, iar morcovii se taie rondele. 2. Tonul se scurge de uleiul în care […]
Ciorbă rece cu ridichi
Învaţă să prepari o ciorbă rece de ridichi răcoritoare. Mod de preparare: 1. Ouale fierte se desfac, albusurile se toaca marunt iar galbenusurile se trec prin sita si apoi se freaca bine cu mustarul, smântâna si sarea. 2. Se amesteca bine si, când s-a obţinut o pasta groasa, se toarna încet berea trezita. 3. […]
Supă de gulii
Ai mâncat vreodată supă de gulii? Încearcă să o prepari după această reţetă simplă! 1. Se curaţa toate legumele si se taie cuburi cât mai mici. 2. Se pun legumele si supa de legume în oala si se lasa la fiert. 3. Din momentul în care conţinutul oalei da în clocot, se micsoreaza focul si […]
Chifteluţe cu sos şi măsline
Încearcă un fel delicios si usor de preparat. Chifteluţele cu sos şi măsline se fac foarte uşor. Cum ţi se pare reţeta? Se înmoaie în lapte pâinea fara coaja, se preseaza si apoi se amesteca în carnea tocata alaturi de ou, sare si piper. Cu mâna umeda se formeaza chiftelue care se trec prin faina. […]
Salată de cartofi
Învaţă să prepari o salată de cartofi proaspătă şi plină de vitamine. Mod de preparare: 1. Cartofii se fierb întregi în apă cu sare, apoi se curaţă sau se lasă coaja, dupa preferinţe, si se taie felii sau cuburi. 2. Maioneza se amestecă cu smântâna, ridichiile feliate şi ceapa marunt tocată. 3. Se amestecă […]
Placinţele cu urdă
Învaţă să prepari nişte plăcinţele cu urdă la cuptor delicioase. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, faina se amesteca cu untul folosind degetele. Dupa ce s-a obţinut un amestec sfarâmicios, se adauga apa amestecata în prealabil cu oţetul si un praf de sare. Se amesteca si se framânta un aluat moale care se da […]