Ciorbă de coaste cu zer
Învaţă să prepari o ciorbă de coaste cu zer ca la mama acasă. Mod de preparare: 1. Coastele spalate se dau într-un clocot, apoi se scot si apa se arunca. 2. În oala de fiert ciorba se încinge uleiul si se caleste morcovul trecut pe razatoarea mica. Este ceea ce va da culoare […]
Colţunaşi umpluţi cu caş
Învaţă să prepari nişte colţunaşi umpluţi cu caş delicioşi. Mod de preparare: 1. Într-o tigaie cu unt se pune ceapa tocata la calit cu un praf de sare. Aceasta trebuie sa se înmoaie si nu sa se prajeasca. Apoi, se scoate din tigaie. 2. Caşul se trece prin razatoare si apoi se amesteca cu […]
Chec cu iaurt
Învaţă să prepari un chec cu iaurt după o reţetă simplă şi rapidă. Mod de preparare: 1. Se varsa con_inutul paharului cu iaurt într-un vas, apoi paharul de plastic se spala si se foloseste mai departe pentru a masura ingredientele. 2. Peste iaurt se adauga faina, zaharul, uleiul, praful de copt, ouale si zaharul […]
Salam de biscuiti
Învaţă să prepari un salam de biscuiţi ca la mama acasă. Mod de preparare: 1. Ciocolata taiata si untul se topesc împreuna la bain-marie, amestecând bine. Se lasa sa se racoreasca înainte de a adauga galbenusurile si vinul. 2. Biscuiţii se farâmiţeaza si apoi se amesteca în ciocolata. 3. Se pregateste o foaie de […]
Tort de bezea
Bezelele, bucuriile copilăriei. Iar dacă mai sunt şi într-un tort, cu siguranţă este destinat celor mai dragi ţie. Uite cum se prepară: 1. Pentru baza de bezea, se bat albuşurile cu zaharul pâna ce se obţine o spuma tare în care se adauga malaiul si oţetul. 2. În tava de copt se asaza o hârtie […]
Tort de ciocolată şi brânză
Regele dulciurilor, tortul, nu poate lipsi de la finalul mesei asezate pentru cei dragi. Mai ales dacă este o bunătate de tort de ciocolată şi brânză! 1. Biscuiţii se farâmiţeaza si se amesteca cu untul topit. Se pune amestecul într-o forma de tort cu pereţi detasabili, daca este posibil, se taseaza cu un pahar si […]
Şarlotă de ciocolată
Pe tot timpul anului există ocazii speciale în care poţi pregăti torturi delicioase pentru cei dragi. Dacă vrei să încerci ceva nou, încearcă şarlota de ciocolată: 1. Se rupe ciocolata în bucaţi care se pun la bain-marie. Se adauga laptele si se lasa sa se topeasca. Dupa ce s-a topit ciocolata, se adauga untul, puţin […]
Brioşe moţate
Brioşele cu cremă sunt bucuria celor mici, dar şi a celor mari. Uite cum să le faci “moţate” cu creme colorate! 1. Se amesteca ouale, zaharul, zaharul vanilinat, laptele, faina, praful de copt, uleiul, sucul si coaja de lamâie. 2. Se ung cu unt formele de briose si se umplu pe 3/4 cu aluatul de […]
Prăjitură cu cacao
Cunoscută şi sub numele de lava-cake, devine o prăjitură tot mai populară. Uite cum poţi face şi tu cacaoa să se topească în prăjitura delicioasă: 1. Ciocolata si untul se topesc la bain-marie, amestecând bine pentru a obţine o crema omogena. 2. Separat, se freaca zaharul si ouale. Amestecul de ciocolata se toarna peste amestecul […]
Fursecuri cu fulgi de ciocolată
Învaţă să prepari nişte fursecuri cu fulgi de ciocolată ca la mama acasă. Mod de preparare: 1. Margarina Rama maestro la temperatura camerei se freaca bine cu cele doua tipuri de zahar, pâna ce se obţine un amestec omogen. Se adauga ouale si se amesteca. 2. Apoi, se adauga faina, sarea si praful de […]