Cremă de cafea şi ciocolată
Încearcă un desert uşor: cremă de cafea şi ciocolată. Reţeta e simplă! 1. Se încalzeste laptele pâna la punctul de fierbere si apoi se toarna peste ciocolata rupta bucaţi. 2. Se amesteca pâna ce aceasta s-a topit. Apoi, se adauga cafeaua solubila, ouale, romul sau lichiorul si scorţişoara. 3. Se mixeaza pâna ce se obţine […]
Pui cu sos dulce şi migdale
O reţetă exotică şi delicoasă. Prepară şi tu pui cu sos dulce şi migdale după o reţetă simplă! 1. Pe gratarul încins se pun feliile de carne si se întorc pe ambele parţi. Se ţin câte 5 minute pe fiecare parte si apoi se scot si se pastreaza la cald. 2. Între timp, într-o tigaie […]
Gogoşele de brânză
Un aperitiv gustos şi aspectuos. Încearcă şi tu reţeta de gosoşele cu brânză! 1. Se pune faina într-un vas, i se face un gol la mijloc si acolo se pun galbenusurile, un praf de sare si praful de copt si se amesteca bine. 2. Separat, telemeaua se sfarâma cu furculiţa si apoi se amesteca cu […]
Prajitură cu ananas
Încearcă şi tu o delicioasă prăjitură cu ananas! Reţeta e simplă, dar gustul e minunat! 1. Se scurge ananasul, se pastreaza sucul si fructele se pun în vasul de copt uns cu unt. Se presara si stafide. 2. Mierea se încalzeste pe foc si apoi se amesteca cu 4 linguri suc de ananas si doua […]
Portofele de foitaj cu somon
Somonul în foitaj e delicios! Încearcă şi tu această reţetă simplă de foitaj cu somon! 1. Pe masa de lucru presarata cu faina se pune aluatul care se întinde puţin cu sucitorul. Apoi, cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie doua dreptunghiuri lungi si late cât bucata de peste. 2. Într-o tava tapetata cu […]
Paste cu peşte
Ai făcut vreodată paste cu peşte? Combinaţia este delicioasă! Vezi reţeta! 1. În apa rece cu un praf de sare se pun pastele fainoase la fiert. 2. Între timp, se toaca menta si se amesteca cu conţinutul celor doua conserve de peste cu sos de rosii. 3. Se scurg pastele si se asaza pe platoul […]
Supă de lapte
Ai mâncat vreodată supă de lapte? E delicioasă! Încearcă şi tu această reţetă simplă! 1. Oala de fiert supa se trece sub un jet de apa rece si nu se usuca. Se toarna laptele si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere. 2. Între timp, se prajesc feliile de pâine si apoi se freaca […]
Tiramisu
O reţetă simplă şi rapidă de tiramisu. Încearcă şi tu! 1. Se amesteca zaharul, galbenuşul şi brânza topita cu mixerul, pâna la omogenizare, apoi se adauga frişca batuta. 2. Separat, se face un amestec din apa şi cafea în care se înmoaie pişcoturile. Acestea se aşaza pe o tava, în straturi cu crema: un rând […]
Papricaş de iepure
Ai mâncat vreodată papricaş de iepure? Dacă nu, trebuie să încerci această reţetă simplă! 1. Ceapa taiata marunt se pune la calit în ulei cu un praf de sare. Se caleste pâna se înmoaie şi devine transparenta, dupa care, în aceeaşi tigaie, se adauga şi carnea de iepure, alaturi de ceapa, şi se lasa pâna […]
Taieţei cu mac
Învaţă să prepari nişte tăieţei cu mac simpli şi gustoşi. Mod de preparare: 1. Se pun taieţeii la fiert, conform instrucţiunilor de pe pachet. 2. Stafidele si caisele se pun la umflat în apa calduţa. 3. Macul se macina si se fierbe cu 100 ml apa timp de 10 minute. 4. Taieţeii […]