Salată de ardei iute cu ceapă
O salată originală care arată bine şi e foarte gustoasă dacă o serveşti lângă felul principal. Prepară şi tu salată de ardei iute cu ceapă! 1. Ardeiul iute se taie rondele cu tot cu seminţe, iar ceapa se taie peştiţori. 2. Se pun ardeii şi ceapa într-un vas şi se adauga oteţul, zaharul, apa şi […]
Paste carbonara
Învaţă să prepari paste carbonara ca în Italia. Reteta este simpla si se face in numai 30 de minute! Mod de preparare: 1. Se pun pastele la fiert în apa clocotita si se fierb conform indicaţiilor de pe pachet. 2. Între timp, în ulei încins, se prăjesc cubuleţele de bacon si, dupa ce au devenit […]
Tarta rustică cu prune
Îţi plac prăjiturile cu fructe? Trebuie să încerci şi această tartă rustică cu prune. Vezi reţeta! 1. Se desfac prunele în doua, se îndeparteaza sâmburii şi se pun într-un vas. Se adauga zaharul brun şi scorţişoara şi se calesc pâna încep prunele sa se înmoaie şi îşi lasa siropul. Se dau deoparte şi se lasa […]
Cannelloni cu brânza si spanac
Învaţă să prepari nişte delicioase cannelloni cu brânza si spanac Mod de preparare: 1. În ulei încins, se pun la calit ceapa si usturoiul taiate. Se lasa sa se înmoaie puţin, se adauga spanacul congelat si se lasa în jur de 5 minute. Apoi, se trage de pe foc, se adauga brânza, se potriveste […]
Rotiţe cu nucă de cocos
Îţi plac prăjiturile cu cocos? Trebuie să o încerci şi pe aceasta! Vezi reţeta pentru rotiţele cu nucă de cocos! 1. Albuşurile se separa de galbenuşuri. Cele 6 albuşuri se bat spuma, se adauga zaharul treptat şi se bate din nou pâna se obţine o bezea tare. În albuşurile batute se adauga cele 6 galbenuşuri, […]
Pere cu ciocolată şi piper
Învaţă să prepari nişte pere cu ciocolată şi piper spectaculoase. Mod de preparare: 1. Într-o craticioara, se pune zaharul, se adauga 400 ml apa si se pune pe foc pentru a fierbe un sirop. 2. Se curaţă perele de coaja si se cufunda în siropul care fierbe. Se lasă 10 minute la fiert. […]
Tort diplomat cu nectarine şi zmeură
Tortul diplomat este răcoros şi gustos! Prepară şi tu această reţetă simplă de diplomat cu nectarine! 1. Se separa albuşurile de galbenuşuri. Albuşurile se bat spuma cu puţin zahar şi se lasa deoparte. Se amesteca galbenuşurile cu zahar, la bain-marie, iar când acesta s-a topit, se adauga peste albuşuri, amestecând încet, apoi se adauga esenţa. […]
Cotlete picante
Învaţă să prepari nişte cotlete picante delicioase. Mod de preparare: 1. Într-un vas, se amesteca uleiul, sucul de ananas, boiaua si usturoiul feliat. Se pun cotletele în aceasta marinata si se lasa 5 minute la frigider. 2. Între timp, se pregateste gratarul care trebuie sa fie foarte bine încins. 3. Se frig […]
Brioşe “îmbatate”
Încearcă această reţetă delicioasă de brioşe cu vişine din vişinată. Brioşele înbătate sunt foarte bune! 1. Zaharul si untul se bat bine, apoi se adauga pe rând ouale si faina amestecata cu praful de copt. 2. Amestecul rezultat se repartizeaza în fiecare formade briosa, umplând doar trei sferturi din hârtiuţe. Deasupra fiecarei briose se asaza […]
Crochete de ton
Învaţă să prepari nişte crochete de ton delicioase, upă o reţetă uşor de urmat. Mod de preparare: 1. Se scurge bine tonul din conservă şi se pune într-un castron. Se adaugă cele două ouă întregi, făina, smântâna, ceapa verde, boiaua si sarea. Se amestecă foarte bine. 2. Cu mâna umedă se fac […]