Tort de zahăr ars
Îţi place crema de zahăr ars? Atunci trebuie să încerci şi tortul de zahăr ars. Este delicios şi se face uşor! 1. Se ard 100 g zahar într-o oala potrivit de înalta (cam 30-35 cm) şi apoi se da la rece . 2. Pentru compoziţia 1, se bat 8 oua cu 200 g zahar pâna […]
Desert cu iaurt grecesc
Învaţă să prepari un desert cu iaurt grecesc şi miere delicios şi sănătos. Mod de preparare: 1. Iaurtul se amesteca foarte bine cu o furculiţa si se repartizeaza în pahare. 2. Se pun stafidele, câte o lingura de miere, câteva seminţe decojite de floarea soarelui si câte o lingura miez de nuca. Se […]
Tort răcoros cu iaurt
Ai nevoie de un tort pentru o ocazie specială? Încearcă această reţetă de tort răcoros cu iaurt. E foarte gustos şi nu se face greu. 1. Pentru blat, albuşurile se bat spuma tare. Galbenuşurile se amesteca bine cu zaharul, pâna îşi dubleaza volumul, apoi se adauga peste al buşurile batute. Faina se amesteca bine cu […]
Supă rece de iaurt
Învaţă să prepari o supă rece de iaurt delicioasă. Mod de preparare: 1. Se curaşa castravetele, se taie în doua pe lung, se scot seminşele si se taie cât mai marunt. Se presara cu sare si piper şi se lasa sa se scurga. 2. Nucile se taie mai mare, se calesc într-o tigaie […]
Ouă vesele
Învaţă să prepari nişte ouă vesele simpatice pentru micul dejun. Mod de preparare: 1. Ciupercile se trec sub un jet de apa rece, se scurg si se feliaza. 2. În 20 g de unt se pune ceapa la calit si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga si ardeiul taiat cubuleţe si se lasa […]
Bruschete câmpenesti
Învaţă să prepari nişte bruschete câmpeneşti delicioase. Mod de preparare: 1. Brânza se freaca sau se mixeaza singura pentru a fi cât mai fina si apoi se amesteca bine cu smântâna si mararul taiat fin. Ardeiul se curaţa si se taie cubuleţe. 2. Bagheta se feliaza si se pune la cuptor, la temperatura […]
Prăjitură cu brânză şi mac
Un desert interesant, rareori întâlnit pe masa plină de bucate de sărbători. Este foarte gustos, aşa că ar trebui să încerci măcar o dată să faci prăjitură cu brânză şi mac! 1. Untul topit se amesteca cu biscuiţii sfârâmaţi. O forma de cozonac se tapeteaza cu hârtie de copt care sa depaseasca marginile, se unge […]
Bombă de ciocolată
Bucataria italiana pentru Pasti este deosebit de interesanta si adaptabila produselor pe care le putem gasi la noi. De exemplu, iată cât de simplu este să faci o bombă de ciocolată: 1. Pentru aluat, se bat albusurile spuma si apoi se adauga cele 80 g zahar pentru a obţine aproape o bezea. Se adauga galbenusurile […]
Spumă în ouă de ciocolată
Un deliciu pentru cei mici, dar şi cei mari. Când vine Paştele, pregăteşte-te-le celor dragi ouă de ciocolată cu spumă. Uite cum să procedezi: 1. Ciocolata se rupe bucaţi si, împreuna cu untul, se pun pe foc mic. Se amesteca din când în când si, dupa ce s-a topit, se transfera într-un castron si se […]
Tartă cu grâu
Un desert special, pe care bunicile italiene ştiu s-o prepare cel mai bine. Le pregăteşti şi tu celor dragi o tartă delicioasă cu grâu? 1. Pentru aluat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pâna ce se obţine o crema spumoasa în care se adauga faina. Se amesteca cu mâinile pentru o mai buna încorporare si, apoi, […]