Ciolan cu legume
Dacă nu vrei să mănânci tradiţionalul ciolan cu fasole, mai ales că vine 1 Decembrie în curând, atunci poţi înlocui fasolea cu legume delicioase! 1. Ciolanul bine curaţat si, eventual, pârlit se pune la fiert în apa cu puţina sare într-o oală sub presiune. Se lasa o ora la fiert din momentul în care începe […]
Muşchi în aluat
O reţetă inedită şi destul de uşor de făcut. Ai mai încercat până acum muşchi în aluat? 1. Pentru aluat, se amesteca faina, drojdia si sarea. Apoi se adauga mierea, o linguriţa de cimbru si berea. Se framânta aluatul timp de 10 minute, eventual adaugând un pic de faina, daca aluatul nu se desprinde complet […]
Pulpă de porc la tavă
E greu sa eliminam porcul din meniurile noastre de sarbatoare, asa ca macar sa-l pregatim cât mai delicios. Uite o reţetă de pulpă de porc la tavă, pentru şase persoane: 1. Carnea se împaneaza pe ambele parţi cu usturoi, se strânge într-o rulada si se leaga. Se unge pe toata suprafaţa cu unt moale, se […]
Prăjitură de pricomigdale şi cafea
1. Pentru blat, albuşurile se bat pâna devin spuma, apoi se adauga zaharul şi se bat în continuare ca pentru bezele. Se adauga în compoziţie esenţele, faina şi migdalele macinate şi se amesteca uşor sa se pastreze compozi_ia aerata. Cu un poş sau cu o lingura se pune în 2 tavi tapetate cu hârtie de […]
Ruladă de miel cu ierburi
Mielul este savuros şi poate fi preparat în nenumărate feluri. De data aceasta îţi ofer o idee nouă: ruladă de miel cu ierburi! 1. Carnea se curaţa şi se ajusteaza din cuţit pentru a putea sa o rulam egal. Verdeţurile se toaca marunt şi se amesteca cu jumatate din usturoiul zdrobit marunt, cu sare şi […]
Pate de peşte afumat
O reţetă foarte simplă şi rapidă, dar care arată sofisticat. Iată cum să faci pate de peşte afumat şi cum să-l serveşti! 1. Peştele afumat se curaţa de piele şi se baga într-un blender sau într-un robot de bucatarie. Se marunţeşte câteva minute pâna ajunge sa fie cremos şi foarte fin. 2. Se adauga crema […]
Pască cu brânză
Nu e nici clasică, dar nu e nici modernă. Românii sunt inventivi când vine vorba de mâncăruri alese, aşa că a ieşit pasca cu brânză. 1. Se freaca drojdia cu o lingura de zahar şi se amesteca cu puţina faina, apoi se lasa la dospit într-un loc calduţ, ferit de curent, acoperita un un prosop […]
Pască clasică
Clasica pască pe care o mâncăm de Paşte este delicioasă. Ştii cum s-o prepari? 1. Se prepara o maia din drojdia care se sfarâma si se amesteca cu 3-4 linguri de lapte calduţ, 50 g faina si 50 g zahar. Se amesteca si se lasa sa faca basici. 2. Se toarna în mijlocul fainii si […]
Pască modernă
O pregatim doar o data pe an si, de aceea, ne dorim ca pasca binecuvântata pe care o aducem musafirilor nostri sa fie perfecta si la gust, si la aspect. Uite o reţetă de pască modernă: 1. Se aleg stafidele si se pun sa se umfle în apa calda cu rom. Pentru aluat, se bate […]
Placinte pe lespede
Învaţă să prepari nişte plăcinte pe lespede cu smântână ca în cele mai neatinse şinuturi din România. Mod de preparare: 1. Se începe prin pregatirea umpluturilor astfel: pentru umplutura de cartofi, cartofii se spala şi se pun la fiert într-o oala. Ceapa se curaţa şi se taie cubuleţe, apoi se pune la calit într-o […]