Cozonac umplut cu mac
Dacă vrei să încerci un altfel de cozonac, diferit de cel cu nucă şi rahat, încearcă-l pe cel cu mac. E delicios! 1. Se prepara umplutura pentru care macul se pune într-o craticioara, se acopera cu apa si se fierbe 5 minute din momentul în care da în clocot. Apoi, se trage de pe foc […]
Cozonac fin cu cacao
Dacă preferi ca umplutura să fie cât mai fină, atunci îţi propun o reţetă bună pentru cozonac fin cu cacao! 1. Se încalzeste laptele si se dizolva drojdia amestecând-o cu furculiţa pâna face basici. Se amesteca faina, sarea si zaharul. Apoi se adauga drojdia, se amesteca si se adauga margarina topită. 2. Se amesteca si se […]
Tort de clătite
Dacă îţi plac clătite, trebuie să încerci şi acest tort delicios din clătite cu cremă după o reţetă simplă! 1. Într-o craticioara, se pune laptele, se adauga şi zaharul, esenţa de rom, zaharul vanilat şi ouale, faina în ploaie şi se amesteca pâna se obţine un aluat omogen de consistenţa unei smântâni mai groase carese […]
Cozonac cu nucă
Puţine sunt casele si familiile în care sa nu se mai framânte macar un cozonac pentru marile sarbatori. Învaţă să prepari cozonac cu nucă! 1. Pentru maiaua aluatului, 100 ml lapte se clocotesc si apoi se amesteca cu doua linguri de faina si se lasa la racit. Drojdia se dizolva în 3-4 linguri de lapte […]
Prăjitură din albușuri cu vișine
Îţi plac prăjiturile cu fructe? Încearcă această reţetă simplă cu albuşuri şi vişine! 1. Daca aveţi albuşurile congelate, acestea se scot din congelator cu câteva ore înainte şi se lasa sa se dezgheţe la temperatura camerei sau în frigider. În schimb, daca vişinele sunt congelate, nu trebuie decongelate. 2. Albuşurile se mixeaza bine cu un […]
Peşte cu legume
Este în tradiţia sarbatorilor sa pregatim peste, simbolul crestinataţii. Am cautat o reţetă aleasă de peşte cu legume: 1. Vânata si dovlecelul spalate se taie pe lung în felii foarte subţiri. Ardeii se taie bastonase cât mai subţiri. 2. Într-o tigaie, se încing doua linguri de ulei si se pun legumele taiate sa se soteze. […]
Cornuri cu şuncă şi caşcaval
Un aperitiv spectaculos şi o cină delicioasă! Încearcă şi tu reţeta de cornuri cu şuncă şi caşcaval! Pentru aluat, mai întâi se prepara maiaua din drojdie, un pic de lapte calduţ şi puţina faina. Maiaua rezultata se toarna peste toate celelalte ingrediente puse în prealabil într-un vas şi se framânta bine, pâna se obţine un […]
Brioşe cu frosting de mascarpone şi capşuni
Învaţă să prepari nişte brioşe cu frosting de mascarpone şi capşuni delicioase. Mod de preparare: 1. Pentru frostingul care trebuie sa stea la frigider 4-5 ore, mascarponele se omogenizeaza cu zaharul pudra. Patru dintre căpşuni se taie cubuleţe care se pun în compozişie, se amesteca şi se da la rece. 2. Între timp, […]
Crap umplut
Peştele poate fi mâncat la orice sărbătoare, mai ales că este atât de sănătos şi gustos. Fă-le şi tu alor tăi câte o porţie de crap umplut! 1. Se curaţa pestele, se spala si se sterge. Se presara cu sare la interior si exterior. 2. Pentru umplutura, se înmoaie pâinea în lapte si apoi se […]
Macarons de ciocolată
Ai făcut vreodată celebrele macarons? Ai ocazia acum să încerci folosind această reţetă simplă! 1. Faina de migdale si cele 155 g zahar pudra se amesteca si se cern. 2. Albusurile se bat spuma cu cele 50 g zahar pudra care se adauga în spuma de trei ori. Apoi, se adauga cacaua cernuta pentru a […]