Salată de peşte în roşii

Aspectul este important la masă, mai ales când este un eveniment festiv. Impresionează-ţi invitaţii cu salată de peşte în roşii! 1. Micilor rosii li se taie un capacel cu un cuţit bine ascuţit, li se scoate miezul si se presara cu sare la interior. Se lasa cu gura în jos sa se scurga. 2. Tonul […]

Cocoş cu vin

Încearcă şi tu reţeta de cocoş cu vin, celebrul coq au vin franţuzesc! 1.    Pasarea curaţata, spalata si porţionata se pune de cu seara la marinat în vin cu ceapa taiata inele si morcovii rondele. Se adauga boabele de piper si manunchiul de plante aromatice. Se acopera si se lasa o noapte la frigider. 2.   […]

Iepure în stil italian

Fara colesterol si grasimi, carnea de iepure este o adevarata delicatesa pe care ar trebui s-o pregatim mai des. Uite cum se prepară iepure în stil italian! 1. Carnea spalata si uscata se presara cu sare si piper. Într-o cratiţa cu fund dublu se încinge uleiul si se rumeneste carnea pe toate parţile. Se scoate […]

Scoici marinăreşti

Ai pregătit vreodată scoici? Dacă nu, acum e momentul să încerci această reţet de scoici marinăreşti! 1.    Se spala scoicile bine închise (cele deschise deja se arunca) în mai multe ape pentru a înlatura nisipul. La nevoie, cu gingasie, se poate folosi o periuţa. 2.    Se taie marunt ceapa, usturoiul si patrunjelul. 3.    Scoicile se […]

Prajitură cu biscuiţi

Ai mânca ceva dulce? Prepară-ţi singură o prăjitură simplă şi gustoasă. Încearcă această reţetă de prăjitură cu biscuiţi! 1.    Pentru crema, se lasa untul pe masa sa ajunga la temperatura camerei si sa devina moale. 2.    Se fierbe un sirop din apa si zahar iar ciocolata se topeste la bain-marie. Se mixeaza ouale si galbenusurile […]

Prajitura cu caise

Învaţă să prepari o prăjitură cu caise delicioasă şi uşor de făcut.   Mod de preparare: 1. Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rând, zaharul vanilat, laptele şi apoi faina amestecata cu praful de copt, mixând în continuare pâna la perfecta omogenizare.   2. Se toarna compoziţia în tava […]

Iepure învelit

Carnea de iepure este foarte gustoasă, mai ales dacă o găteşti în aşa fel încât toate aromele să se amestece armonios. Uite cu ce să combini iepurele învelit! 1. Carnea se porţionează şi se împănează cu usturoi feliat. Apoi fiecare bucată de carne se înveleşte în bacon şi se leagă cu sfoară de bucătărie. 2. […]

Chifteluţe de brânză

Prepară şi tu aceste chifteluţe de brânză după o reţetă simplă şi rapidă. Sunt delicioase! 1.    Brânza se mixeaza cu oul si, dupa ce s-a obţinut o pasta fina, se adauga faina. 2.    Cu mâna umezita se formeaza chifteluţe între palme si se trec prin pesmet cernut. 3.    Se prajesc în ulei si se scot […]

Chifle de casă

Copilul tău adoră senvişurile în chiflă? Prepară-i chifle de casă delicioase şi sănătoase! 1.    Se pun pe foc apa si laptele, cât sa se încalzeasca, si apoi se dizolva în lichid drojdia cu zaharul. 2.    Faina si sarea se amesteca, se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia, untul moale si […]

Cornete cu fistic şi caramel

Un desert delicios, rapid şi aspectuos. Prepară şi tu pentru familia ta cornete cu fistic şi caramel! 1. Bateţi frişca, pâna se întareşte. Frecaţi crema de brânza pâna se înmoaie, adaugaţi o lingura de topping de caramel şi o mâna de fistic marunţit. Adaugaţi un praf de sare, apoi încorporaţi frişca. 2. Turnaţi în cornete […]