Stifado ca la greci

Grecii ştiu să gătească bine, iar iepurele merită atenţia lor specială! Uite cum să faci şi tu un stifado ca la greci, la tine în bucătărie! 1. Se curaţa si se porţioneaza iepurele care se pune sa se rumeneasca în ulei încins. Când e gata, se scoate carnea, se pun cepele si se lasa sa […]

Mămăligă coaptă cu bunătăţi

Ai mâncat vreodată mămăligă coaptă? E delicioasă! Iar dacă îi adaugi şi celelalte ingrediente, devine o cină originală şi rapidă.Încearcă reţeta de mămăligă coaptă cu bunătăţi! 1.    Se prepara mamaliga: se pun la fiert 2,5 l apa cu sare. Când apa a fiert, se adauga malaiul în ploaie şi se amesteca continuu.  Se da focul […]

Curcan învelit

Carnea de curcan este uşoară, slabă şi sănătoasă. Uite cum să prepari un curcan învelit, mai ceva ca americanii! 1. Pasarea se curaţa foarte bine atât la interior, cât si la exterior. Se asaza în tava de copt. 2. Se acopera pieptul cu felii subţiri de bacon care se încaleca puţin, se stropeste totul cu […]

Tartă cu mere și cremă de smântână

Învaţă să prepari o tartă cu mere și cremă de smântână absolut delicioasă.   Mod de preparare: 1. Se pun într-un bol făina cernută și praful de copt și se amestecă, apoi se adaugă untul topit și 100 ml de smântână. Se amestecă aluatul cu o lingură până se prinde bine, apoi se pune aluatul […]

Raţă lăcuită

Raţa, o carne nu foarte des întâlnită în bucătăriile gospodinelor, pentru că este destul de pretenţioasă. Dar la ocazii speciale, cei dragi se vor bucura de raţa ta lăcuită: 1. Raţa bine pârlita si curaţata, se cufunda 30 de secunde în apa clocotita, se scoate, se trece pe sub un jet de apa rece si […]

Mușuroi de vinete

Învaţă să prepari un mușuroi de vinete delicios cu smântână.   Mod de preparare: 1. Se taie vânăta în felii subțiri care se frig pe grătar. 2. Brânza dulce se amestecă bine cu ceapa tocată mărunt, mărar și sare, până la omogenizare. Smântâna se amestecă împreună cu mărarul și puțină sare. Roșia se taie cubulețe […]

Gâscă umplută

Dacă umblă vorba în sat că nu e sănătoasă carnea de pui din comerţ, atunci hai să încercăm altceva! Cum să prepari o gâscă umplută: 1. Pasarea se curaţa foarte bine, eventual se pârleste la flacara aragazului si se usuca. 2. Se pregateste umplutura prin amestecarea cepei tocate marunt cu ficatul taiat cubuleţe, carnea tocata […]

Prajitura “Vişinica”

Învaţă să prepari o prăjitură “Vişinica” aşa cum făcea bunica.   Mod de preparare: 1. Pentru blat, se bat spuma tare albuşurile, se adauga zaharul şi se bat bine pâna se topeşte. Nuca se taie marunt şi se adauga în blat. Se pune hârtie de copt în tava şi se toarna compozişia, care se da […]

Stufat de miel

Să ne bucurăm de legumele verzi, proaspete, îmbrăţişând carnea de miel în oală, pe foc. Uite cum să prepari un stufat de miel de te lingi pe degete: 1. În ulei încins se prajeste pe toate parţile carnea de miel. Se scoate si, în acelasi ulei, se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt. 2. Dupa […]

Pariziene cu mere caramel

Învaţă să prepari nişte pariziene cu mere caramel impresionante şi aromate.   Mod de preparare: 1. Se spala merele, se curaţa de coaja si miez si se taie cubuleţe. Cele 150 g zahar se caramelizeaza cu câteva picaturi de apa. Într-un vas de cuptor, se pune caramelul lichid si deasupra se repartizeaza cubuleţele de mere […]