O rețetă faină, rapidă și extrem de gustoasă, perfectă pentru cei care fug de carbohidrați. Da, nu are gustul original de pâine – și nici nu ar avea cum – dar se apropie de el mai mult decât ai crede.
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până se întăresc. Într-un vas separat, bate gălbenușurile cu brânza de vaci, sarea și îndulcitorul. Încorporează-l ușor, cu o spatulă, în bolul cu albușuri. Atenție, nu “bate” prea tare!
Pe o tavă de cuptor pune o hârtie pergament. Toarnă aluat, din loc în loc cât să aibă loc pâinicile să crească un pic. Dă la cuptor la foc mare, pentru cca 30 de minute sau până pâinicile devin aurii.
P.S.: cel mai bun gust al lor e cel de a doua zi. Așa că pune-le într-o pungă la frigider peste noapte și a doua zi bucură-te de ele.
Foto: pâine / shutterstock