Pâine integrală
Făina integrală este mai sănătoasă decât cea albă, aşa că pâinea integrală automat este mai bună decât franzela. Uite cum s-o prepari!
1. Într-un vas se amestecă drojdia cu 400 ml apă călduţă şi se amestecă până ce se obţine o pastă omogenă. Se adaugă apoi cele trei tipuri de făină, uleiul şi sarea. Se amestecă şi se frământă pentru a obţine un aluat omogen. Se acoperă vasul cu un şervet umezit şi se lasă la crescut într-un loc ferit de curenţi de aer pentru 40 de minute.
2. Pe masa înfăinată se frământă apoi aluatul crescut şi i se dă forma de pâine lunguiaţă care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. I se fac una sau mai multe tăieturi în diagonală şi se lasă la crescut pentru încă 30 de minute.
3. Apoi, se coace pâinea pentru 40 de minute, se lasă să se răcească în totalitate şi se aduce la masă.