Învață să prepari chiar tu această pită dospită delicioasă, după o rețetă simplă indiană.

Mod de preparare:

Cerne făina, zahărul, sarea și praful de copt într-un castron pentru pâinea naan. Separat, amestecă laptele și uleiul.

Fă o gropiță în centrul grămezii de făină și toarnă în mijlocul ei amestecul umed. Începi și amestecă ingredientele dinspre interior spre exterior, până ce înglobezi toată făina. Frământă aluatul circa 8-10 minute. Poți adăuga mai multă făină, dacă aluatul de naan iese prea lipicios.

Unge un castron cu ulei și pune bila de aluat frământat acolo, acoperă cu o cârpă umezită. Lasă 10-15 minute la dospit la cald.

Poți prăji pâinea naan direct pe ochiul de bucătărie, pe flacăra deschisă, sau pe o tigaie cu fundul foarte subțire, cum ar fi una pentru clătite.

Rulează aluatul de naan cu sucitorul și întinde foi subțiri și rotunjite, în formă de lacrimă. Presară toppinguri la alegere (susan, mac, coriandru, usturoi, chimen, etc). Lasă la copt sau prăjit până se rumenește ca o clătită, circa 1-2 minute în cuptor, sau până se umflă tare pe aragaz.

Unge pâinea naan cu puțin unt topit și servește caldă, imediat.