Pâine paleo cu banane şi chia

Mediu

Învaţă să prepari o prăjitură paleo delicioasă, cu banane şi seminţe de chia, totul învăluit în nucă de cocos delicioasă.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 150 de grade, foc mic.

Amestecă bananele cu curmalele, uleiul, scorţişoara, ouăle şi praful de copt, până la omogenizare. Adaugă nuca de cocos răzuită şi seminţele de chia şi amestecă bine. Lasă deoparte 10 minute, pentru ca seminţele de chia şi nuca de cocos să se umezească şi să se umfle.

Unge o tavă de cozonac cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt. Toarnă compoziţia de banane, cocos şi seminţe de chia în forma de cozonac sau pâine.

Ornează cu felii de banană, fulgi de cocos sau alte decoruri, la alegere.

Se dă pâinea de banane şi chia la cuptor circa 55 minute, dacă se închide prea devreme la culoare, se poate acoperi cu folie de aluminiu până ce trece testul scobitorii. Lasă să se răcească bine, apoi taie felii şi serveşte cu lapte de cocos, lapte de migdale sau alte sortimente.