1. Se cerne făina într-un bol, se face loc la mijloc, se pune o linguriţă de sare, una de zahăr, apa, oul şi untul. Se frământă bine, se adună la un loc în formă de minge şi se lasă să se odihnească la rece aproximativ o oră.

2. Se pregătesc formele de tarte, se ung cu unt şi se dă drumul la cuptor, la o temperatură de 120°. Se întinde foaia de tarte, se taie, apoi se pune în forme şi se presează cu degetul pe margini ca să formeze o mică bordură în sus, iar restul de aluat care iese afară se taie. Se înţeapă în câteva locuri pentru ca aerul de dedesubt să nu umfle aluatul.

3. Între timp, se pregăteşte crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se pune făina cernută şi laptele cald, amestecându-se uşor la foc mic. După ce s-a îngroşat, se pune untul.

4. Se scot tartele din cuptor, se lasă să se răcească, se umplu cu crema de vanilie şi se ornează cu portocale şi vişine. Se lasă câteva ore să se înmoaie.