- Bucăţile de vrăbioară se bat bine cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi piper şi se ung cu muştar cu hrean. Se stropesc cu puţin ulei şi se lasă câteva minute la rece, acoperite cu folie de plastic.
- Separat, se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi se trec bucăţile de vrăbioară prin ou şi pesmet, după care se pun la prăjit în uleiul încins. Când s-au rumenit, se scot pe un prosop absorbant de bucătărie.
- Se curăţă vinetele, se condimentează cu sare, se lasă câteva minute în sită şi se presează ca să iasă sucul toxic. Feliile de vinete se trec prin ou, pesmet şi ou şi se prăjesc în uleiul bine încins. Se scot şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
- Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet şi se aşază un rând de vinete pane, șnițel de vită, un rând de castraveciori, arpagic şi morcovi. Se introduce tava în cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă să se rumenească. Se servesc cu garnitură de murături asortate.
1 mai 2011