1. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Se adaugă făina cernută, batonul de vanilie şi se toarnă laptele călduţ. Se pune untul tăiat cubuleţe şi compoziţia obţinută şi se lasă să fiarbă la baie de aburi.
2. Ca să nu se taie, trebuie să se amestece continuu până ce se obţine o compoziţie foarte fină. Se scoate din apa în care a fiert şi se lasă să se răcească. Cât timp stă la rece, se amestecă continuu pentru a evita cocoloaşele.
3. Separat, se bat albuşurile cu zahărul rămas, iar spuma obţinută se amestecă cu crema. Cele două compoziţii se trec dintr-un bol în altul, până se încorporează şi se obţine o cremă pufoasă.
4. Se unge o folie de aluminiu cu unt. Cu folia se tapetează o tavă de cozonac şi se toarnă compoziţia de parfait. Se acoperă tot cu folie şi se bagă la rece. Când se serveşte, se taie o bucată de parfait, se aranjează în cupă, se pun feliuţe de banană, un strat de parfait unul de frişcă şi se ornează cu un fursec sau în funcţie de preferinţe.
Parfait cu banane
60 minute
Usor