1. Se spală cartofii, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe ca pentru piure. Se pun să fiarbă cu un praf de sare, la foc mic.

2. După ce au fiert, se scurg de zeamă şi se lasă câteva minute la rece, apoi se zdrobesc cu blenderul. Se amestecă cu untul, cu verdeaţa, cu ceapa tăiată rondele, cu brânza rasă şi cu ouăle bătute. Din compoziţia obţinută se formează pârjoalele de cartofi. Se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

3. După ce s-au prăjit, se scot pe un prosop absorbant de bucătărie şi se lasă la temperatura camerei.

4. Se curăţă şi se taie merele cubuleţe, se amestecă cu roşiile, sarea, piperul şi se pun la fiert să dea în câteva clocote şi să scadă la jumătate. Se servesc împreună cu pârjoalele pe frunze de salată.