Pastă de ştiucă cu tarhon

1. Se iau bucăţile de ştiucă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se lasă la foc mic, aproximativ 30 de minute, şi apoi se iau cu spumiera şi se lasă în sită să se scurgă.
2. După ce s-au răcit şi s-au scurs bine, se desfac oasele cu atenţie şi se dau de-o parte. Bucăţile de ştiucă se pun într-un bol, se adaugă untul moale, sarea, piperul măcinat, ceapa tocată mărunt şi zeama de lămâie.
3. Ingredientele se pasează cu blenderul şi se obţine o pastă fină şi foarte gustoasă. Spre sfârşit, se adaugă boiaua iute cât să capete o culoare deosebită.
4. Se spală tarhonul, se toacă mărunt şi se adaugă cu 3-4 minute înainte de a o servi. Nu este bine să fie pus de la început, deoarece aroma tarhonului este foarte puternică. Pasta se serveşte pe pâine prăjită ornată cu frunzuliţe de tarhon şi felii de lămâie.