Paste: Carbonara la cuptor
► Spaghetele se fierb în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet, se scot şi se lasă deoparte să se scurgă.
► Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în unt, se adaugă baconul, care se lasă puţin să se rumenească, apoi se adaugă spaghetele scurse de apă şi răcite, sare, piper şi nucşoară. Se scoate compoziţia într-un castron.
► Se păstrează câteva felii de roşii şi puţină mazăre. Roşiile se spală şi se taie feliuţe. Se amestecă cu mazărea fiartă bine şi cu compoziţia de spaghete. Se încorporează smântâna, apoi ouăle bătute în prealabil.
► Compoziţia se pune într-o tavă rotundă, unsă cu unt. Se pun deasupra feliile de roşii şi mazărea păstrate şi se dă la cuptor, cca 40-50 de minute.
Se serveşte decorat cu fire de arpagic. Se poate presăra parmezan ras. Frunzele de arpagic se găsesc în supermarketuri sub numele de “chivas” sau ciboulette (în franceză). Pentru o tăiere mai uşoară, foloseşte foarfeca.