Paste cu conopidă
1. Se pun 2 l de apă într-o oală, sare, ulei şi se dă în clocot, apoi se adaugă pastele. După aceea, se scot şi se trec prin jet de apă rece.
2. Pieptul de pui se spală şi se pune la fiert, apoi se scoate în sită.
3. Separat, se curăţă şi se spală conopida, apoi se fierbe în apă cu sare. Se scoate şi se desface bucheţele. Se presară cu pesmet şi se acoperă cu o folie de aluminiu.
4. Pieptul de pui se taie feliuţe potrivite, se unge cu ulei de măsline şi se trece prin amestecul de condimente, apoi se lasă 2-3 minute pe grătar, cât să se rumenească.
5. Pastele se încălzesc în puţin ulei de măsline, se adaugă conopida fiartă, se condimentează cu sare şi piper şi se servesc cu pieptul de pui rumenit. Se ornează cu caşcaval ras şi frunze de salvie proaspete.