Paste cu pui şi sos cu verdeaţă
1. Pastele se fierb în apă cu sare, atât timp cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
2. Pieptul de pui se spală şi se taie fâşii. Se pun bucăţile de carne într-o tigaie încinsă cu unt, se prăjesc pe toate părţile şi se condimentează cu sare şi piper. Se scot din tigaie şi se păstrează calde.
3. În untul rămas, se adaugă făina dizolvată în lapte. Se amestecă continuu şi se lasă să fiarbă, până ce sosul se îngroaşă. Se adaugă smântâna şi se condimentează după gust cu sare, piper şi verdeaţă uscată. Se pun apoi pastele fierte şi se amestecă uşor.
4. Pastele astfel pregătite se servesc cu pieptul de pui prăjit, roşiile şi ardeiul gras tăiat felii. Se presară seminţe de susan şi se ornează cu pătrunjel verde.