Paste cu sos și parmezan
1. Se pun să fiarbă pastele în apa clocotită, cu sare şi puţin ulei de măsline. Se lasă să fiarbă 30 de minute şi, după ce au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jet de apă rece.
2. Separat, se taie carnea cubuleţe şi se toacă mărunt. Se pune uleiul în tigaie şi se căleşte pentru început usturoiul măcinat.
3. Se adaugă carnea de vită şi un strop de apă caldă. Se călesc 40 de minute şi, după ce a fiert carnea, se adaugă piureul de roşii şi se condimentează cu cimbru, busuioc şi rozmarin. Se mai lasă pe foc mic câteva minute iar, la sfârşit, se adaugă pasta de măsline, sarea şi piperul, după gust.
4. Pastele fierte se călesc în untul topit şi se amestecă cu sosul de carne. Se presară parmezan şi se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel.