1. Pastele se pun să fiarbă într-o oală cu apă, sare şi puţin ulei conform instrucţiunilor de pe pachet.

2. După ce s-au fiert, se scot şi se lasă câteva minute în apă rece. Se scurg de apă şi se înăbuşe cu puţină margarină sau ulei de măsline şi se lasă la foc mic, amestecându-se continuu să nu se lipească.

3. Se scot vinetele din congelator, se dezgheaţă şi se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant de bucătarie. Se pun într-o tigaie câteva picături de ulei şi se prăjesc vinetele, ceapa şi usturoiul. Se condimentează cu sare şi piper şi se acoperă cu un capac.

4. Se pun pastele pe un platou şi se aşază feliile de vinete cum doriţi şi se stropesc cu sosul de ceapă, usturoi şi măsline. Se ornează cu fire de ceapă sau usturoi, pătrunjel verde tocat mărunt şi se servesc calde, cu un pahar de vin alb, demidulce.