Învaţă să faci spaghete din dovleac cu puţine calorii, delicioase şi care nu îngraşă.
Mod de preparare:
Taie dovleacul în două jumătăţi şi pune bucăţile de dovleac spaghetti într-o tavă mai înaltă.
Toarnă două ceşti de apă în tavă şi dă la copt la 180 de grade, foc mediu, timp de o oră.
Trage pulpa dovleacului din coajă cu o furculiţă. Fiind un soi special de dovleac, pulpa se va desprinde în fâşii subţiri, ca nişte spaghete.
Dacă nu vrei să prepari o mâncare vegetariană, pune nişte unt sau ulei de măsline pe „spaghetele” din dovleac,
Ia o tigaie şi pune la călit ceapa, urmată de ardei, apoi toarnă roşiile, 3 ceşti de apă, măslinele, busuiocul, oregano, sarea şi piperul.
Toarnă sosul epste spaghete şi ai obţinut cele mia delicioase paste fără gluten şi fără calorii multe.