Pastetă din pui

1. Carnea pui se curăţă, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează când începe să clocotească şi se adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate legumele fiind curăţate, spălate şi tăiate în sferturi. Se adaugă câteva boabe de piper, ienibahar şi foi de dafin. Se lasă să fiarbă până ce se desprinde carnea de pe oase.

2. Se scurge supa şi se alege carnea. Se păstrează o ceaşcă de supă, iar în restul de supă se fierbe ficatul.

3. Carnea fiartă se dă prin maşina de tocat, se amestecă cu untul frecat spumă, ficatul tăiat cubuleţe, ouăle bătute, câteva linguri de supă şi condimente după gust.

4. Se pune compoziţia într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, în cuptorul încins, 30-35 minute. Se răstoarnă şi se seveşte cu franzelă sau cornuri proaspete.