Pastramă de pui

50 minute
Mediu

Pastrama de pui făcută în casă e foarte gustoasă şi mai sănătoasă ca cea de la magazin. Iată reţeta.

1.   Se mărunţesc boabele de ienupăr şi de piper, fără a le transforma în praf.

2.   Se pun la fiert apa, jumătate din cantitatea de ienupăr şi piper împreună cu zahărul, sarea şi foile de dafin. Se amestecă pentru ca sarea şi zahărul să se dizolve complet, se retrage vasul de pe foc şi se lasă 3 ore să se răcească. Apoi, în această soluţie se pune carnea curăţată de pieliţă şi, eventual grăsime. Se lasă la frigider pentru 48 de ore.

3.   După acest timp, carnea se scoate, se şterge şi se presară cu restul boabelor de ienupăr şi piper. Se leagă cu sfoară de bucătărie şi se pune la cuptor pentru o oră.

4.   Se scoate de la cuptor şi se lasă o oră la răcit la temperatura ambiantă.

Se înveleşte în hârtie şi se desface după 4-5 zile. După tăiere, pastrama de pui este bună timp de 3 zile.