1. Se curăţă păstrăvul de intestine, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

2. Se curăţă usturoiul şi se pisează. Peştele se condimentează cu usturoi, sare, piper, cimbru şi busuioc şi se lasă câteva minute la rece.

3. Între timp, se pune ulei în tigaie şi se prăjesc 3-4 minute pe o parte şi 3-4 minute pe cealaltă parte.

4. Se scot din tigaie tot pe un prosop absorbant şi se pun la scurs. Separat, într-o cratiţă se pregăteşte sosul alb din margarină, făină, sare, piper alb şi alune. După ce a căpătat consistenţa unei ciulamale, se lasă să se răcească.

5. Se curăţă şi se spală cartofii, se trec prin pesmet şi se pun să se prăjească. Păstrăvul prăjit se aşază pe un platou, se ornează cu cartofii, sosul alb, frunze de salată şi felii de lămâie.