1. Se curăţă păstrăvii şi se spală în câteva ape. Se lasă să se scurgă în sită şi se condimentează cu sare, cimbru şi piper boabe şi măcinat.
2. Se pun pe un platou şi se bagă la rece pentru aproximativ 40 de minute. În acest timp, se curăţă usturoiul şi ardeii, se spală şi se toacă mărunt.
3. Se călesc în puţin ulei de floarea- soarelui şi se condimentează cu sare şi piper. Sosul se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi se lasă la temperatura camerei.
4. Se unge o tavă cu ulei şi se aşază păstrăvul. Se stropeşte cu sosul de usturoi, apoi se adaugă vinul şi cimbrul uscat. Pe deasupra se pun felii de lămâie şi se bagă în cuptor. După ce s-au rumenit, se servesc cu garnitură de cartofi tărăneşti şi se ornează cu mărar proaspăt.
11 decembrie 2010