Pate de ficat făcut în casă

1. Se curăţă ficăţeii de pieliţe, se spală bine în câteva ape şi se pun să fiarbă la foc mic. Nu se adaugă sare în procesul de fierbere, pentru că se întăresc.
2. După ce au dat în câteva clocote, se înţeapă cu furculiţa şi se verifică dacă au fiert. Dacă se rup sau dacă furculiţa pătrunde cu uşurinţă, înseamnă că s-au fiert. Se scot din zeama în care au fiert şi se curăţă şi de restul de pieliţe.
3. Se lasă untul să se încălzească la temperatura camerei, iar ceapa se curăţă şi se rade pe răzătoare, ca să fie cât mai fină şi să nu se simtă în compoziţie. Ceapa se căleşte în puţin ulei şi se lasă să se răcească.
4. Ouăle se pun să fiarbă tari, se curăţă şi se scoate gălbenuşul. Se iau ficăţeii de pui, se pun într-un bol împreună cu untul, ceapa, gălbenuşurile, muştarul, sarea şi piperul. Ingredientele se pasează cu blenderul şi se obţine o pastă foarte gustoasă. Se serveşte pe felii de baghetă ţărănească şi se ornează cu castraveciori acri.