Penne cu sos şi carne tocată
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot într-o sită şi se trec prin 2-3 jeturi de apă, apoi se lasă la scurs.
2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă carnea tocată şi o cană de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic până scade. Se mai adaugă apă, dacă este nevoie, şi apoi se pune pasta de roşii.
3. Spre sfârşit, după ce a fiert carnea de vită, se condimentează cu sare, piper şi cimbru uscat şi verde. Se acoperă şi se lasă să se răcorească. Se topeşte untul într-o cratiţă şi se pun pastele. Se presară un praf de sare şi se dau de-o parte.
4. Pastele se amestecă cu sosul de carne şi se bagă câteva minute în cuptor. Se servesc ornate cu frunzuliţe de rozmarin.