Pere bicolore
Învaţă să prepari nişte pere bicolore aromate şi spectaculoase ca desert.
Mod de preparare:
1. Perele se spala, se curaţa de coaja şi de seminţele şi cojile din interior (prin partea de sus, pe la codiţa).
2. Se pregatesc doua cratiţe adânci de 10 cm şi înguste, cât sa intre fix 4 pere în ele.
3. În fiecare cratiţă se pun câte 4 pere şi se toarna sticlele de vin separat în fiecare. Se adauga 150 g zahar în fiecare şi condimentele separat: scorţişoara şi anason stelat la vinul rosu; vanilie şi cuişoare în cel alb.
4. Se pun la fiert pâna ce perele sunt patrunse. Apoi se scot, iar siropul ramas se fierbe în continuare pâna se reduce la consistenţa unui sos de fructe.
5. Se servesc câte doua pere la fiecare persoana cu sos separat la fiecare tip de para. Se orneaza cu frişca, îngheţata, mascarpone sau biscuiţi.