Perişoare cu suc de roşii

1. Carnea tocată de vită se amestecă cu ceapa tocată, cu verdeaţa, oul şi cu orezul spălat şi se condimentează cu sare şi piper. Se frământă bine şi se lasă la rece.
2. Între timp se curăţă legumele, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei de floarea-soarelui. După ce au fiert legumele, se formează perişoarele şi se pun să fiarbă. Se ia spuma numai dacă este nevoie.
3. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se toarnă în oala de ciorbă şi se lasă să fiarbă 40 de minute la foc mic.
4. Ciorba se acreşte cu zeamă de lâmâie, dacă este nevoie, şi se serveşte ornată cu leuştean şi ţelină, tăiate mărunt.