1. Peştele se curăţă de solzi, apoi se curăţă în interior şi de branhii. Se spală foarte bine în apă rece şi se taie felii. Se sărează, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece o jumătate de oră.

2. Gălbenuşurile se bat şi se amestecă cu piper şi 2 linguri de ulei. Feliile de peşte se trec prin această compoziţie, apoi se prăjesc în ulei încins, pe ambele părţi. Se aşază pe un platou şi se ornează cu pătrunjel verde şi felii de lămâie.

3. Pentru salată, cartofii, ridichile, ţelina şi morcovii se taie cubuleţe, iar ceapa în formă de solzişori. Se condimentează cu sare, piper, apoi se adaugă zeama de lămâie şi uleiul. Se amestecă uşor şi se păstrează la rece 15 minute. Se pune într-un bol cu salată verde şi se ornează cu pătrunjel şi felii de castravete murat.