1. Peştele se curăţă de solzi, de branhii şi intestine, se spală cu apă rece şi se usucă. Se îndepărtează capul şi coada, se crestează adânc la 1,5 – 2 cm distanţă şi se condimentează cu sare şi piper. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi se lasă la rece o jumătate de oră.

2. Între timp, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în 2 linguri de ulei încins. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se adaugă gogoşarul şi roşiile tăiate cubuleţe, apoi ardeiul iute fin tocat. Se condimentează cu sare şi se lasă pe foc până se evaporă toată apa din tigaie.

3. Peştele se dă prin făină, se scutură între palme şi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc potrivit. Se lasă la scurs şi apoi se umplu toate crestăturile cu sosul picant. Se serveşte cu garnituri de legume sau paste.