Peşte în aspic
1. Se curăţă peştele de solzi, de branhii şi în interior, apoi se spală cu apă rece, şi se lasă la scurs.
2. Toate legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert în 2 litri de apă cu sare. Când toate legumele sunt fierte, se trage vasul deoparte şi se condimentează supa după gust, cu sare şi zeamă de lămâie. Se adaugă puţin oţet şi câteva boabe de piper, apoi se pun bucăţile de peşte. Se trece supa pe foc şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, 15-20 minute. Se încearcă cu furculiţa, să nu se fiarbă prea mult.
3. Se ia puţină supă (200 ml) şi se pune la rece, apoi se adaugă gelatina şi se lasă la înmuiat. Se scoate peştele din supă, se curăţă de aripioare şi oase şi se aranjează în forme pentru aspic, alături de câteva bucăţi de morcov tăiate rondele, felii de lămâie şi pătrunjel verde.
4. Se strecoară şi restul de supă, apoi se adaugă gelatina înmuiată, amestecându-se până când acesta se topeşte. Se toarnă peste peşte, în vasele pregătite. Se lasă la rece cel puţin 2 ore, iar când se serveşte se răstoarnă pe un platou şi se ornează după preferinţe.