►Se spală peştele şi se taie în patru părţi. Se dă cu sare şi se pune într-o tigaie unsă cu unt.
► Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală fasolea verde, morcovul şi roşiile şi se lasă să se scurgă. Se taie bucăţi ceapa şi morcovul, usturoiul feliuţe şi roşiile în opt bucăţi.
► Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se adaugă morcovul, fasolea verde şi se lasă şi ele la călit. Se pun roşiile, usturoiul, mazărea, stafidele şi pătrunjelul verde. Se asezonează cu sare, piper, chimen, apoi se adaugă sherry şi apa şi se toarnă acest amestec peste peşte, în tavă.
► Se pune tava în cuptor şi se coace la 200°C, până când carnea devine moale. Se serveşte cu cartofi fierţi, stropiţi cu suc de lămâie. Se decorează cu verdeţuri proaspete.
Peşte la cuptor, în stil românesc
Usor