1. Peştele se spală, se lasă la scurs sau se tapetează cu un şervet absorbant, se taie felii subţiri şi se pune într-un vas mai mare. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se presară cu un praf de sare şi puţin piper. Se acoperă şi se lasă 10-15 minute deoparte.

2. Feliile de peşte se rulează, se prind cu o scobitoare să nu se desfacă, apoi se dau prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se scot pe un şervet absorbant şi se servesc cu salată de cartofi.

3. Pentru salata de cartofi, se taie cubuleţe cartofii şi se pun într-un castron. Se adaugă măslinele, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi maioneza potrivită la gust cu sare, piper şi zeamă de lămâie. Se amestecă uşor, iar când se serveşte se ornează cu ketchup şi pătrunjel verde.