1. Peştele se spală, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se acoperă şi se păstrează la rece 30 minute.

2. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii subţiri şi se călesc în unt. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate. Se înăbuşă 10 minute, apoi se adaugă pasta de roşii, făina, ouăle bătute, sare şi piper.

3. Se umplu feliile de peşte cu această compoziţie, se presară pătrunjel verde şi se pliază sau se rulează. Se prind cu scobitori să nu se desfacă şi se aranjează într-un vas termorezistent uns cu ulei. Se adaugă câteva linguri de apă, vin şi boabe de piper, apoi se pun în cuptorul încins şi se coc 40-50 minute.

4. Rulourile se servesc cu lămâie şi sos de iaurt.

5. Pentru sos se amestecă iaurtul cu smântâna, sare şi zahăr după gust, mărar şi pătrunjel fin tocate.