Peştişorul cu surprize

1. Se cerne făina într-un bol, se aşază la mijloc untul înmuiat, smântâna şi sarea. Se amestecă totul, se frământă aproximativ 10 minute, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă la rece.

2. Separat, se curăţă spanacul, se spală în câteva ape şi se pune să se opărească într-o oală cu apă clocotită. Se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate în sită. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.

3. Se pun într-un bol spanacul, ouăle şi brânza şi se  omogenizează cu blenderul. Dacă vi se pare mai moale, mai puteţi adaugă 2 linguri de pesmet.

4. Se pregătesc formele sub formă de peştişori, se ung cu ulei şi se pudrează cu făină sau se tapetează cu hârtie de copt. Aluatul, înainte de a fi folosit, se împătureşte de două ori şi apoi se întinde cu sucitorul. Prima foaie se aşază în tavă şi se aranjează după forma tăvii, se toarnă umplutura şi se acoperă cu altă foaie, apoi se acoperă cu forma de peşte. Se unge cu gălbenuş şi se presară mac şi susan pe deasupra. Se lasă la cuptor şi, după ce s-a copt, se serveşte cu lapte dulce sau bătut.