1. Se spală bine pieptul de curcan, în 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. După ce s-a scurs de apă, se crestează pieptul de curcan şi se împănează cu usturoi, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se lasă câteva minute, la rece, la frigider.
3. Între timp, se curăţă şi se spală morcovii şi cartofii, se taie cubuleţe şi se pun în tava tapetată cu unt şi cu ulei.
4. Se scoate pieptul de curcan de la rece, se aşază deasupra legumelor şi se stropeşte cu puţină apă. Se pune şi miezul de nucă, se bagă în cuptorul încins în prealabil şi se lasă la foc mijlociu.
5. Se lasă la copt în jur de o oră şi, după ce s-a făcut, se scoate pieptul din tavă şi se taie felii. Pieptul de curcan se serveşte cu legumele gratinate şi se ornează cu miez de nucă şi frunze de pătrunjel proaspăt.
9 decembrie 2010