Piept de curcan cu prune
1. Se porţionează pieptul de curcan în 7-8 felii, care se bat bine cu ciocanul de şniţele, se ung cu ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-un bol şi se lasă la rece acoperite cu folie de plastic.
2. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită.
3. Se stropesc alunele decojite cu apă şi cu sare şi se bagă în cuptor să se rumenească.
4. Prunele se spală, se scot sâmburii şi se decojesc. Separat, într-o cratiţă, se topeşte untul, se toarnă uleiul şi se adaugă ceapa tocată mărunt. Se lasă să se înmoaie şi, între timp, se toacă ciupercile mărunt. Se amestecă cu ceapa călită şi se lasă să se înăbuşe la foc mic.
5. Se stropesc cu vinul dulce, se adaugă prunele şi alunele, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se obţine o compoziţie consistentă. Se scot bucăţile de curcan, se umplu cu compoziţia de prune şi se rulează. Se aşază în tavă, se stropesc cu vin şi ulei şi se bagă la cuptor. Se servesc ornate cu feliuţe de ciuperci şi de prune şi frunzuliţe de cimbru.