Piept de curcan în crustă picantă
1. Se desface pieptul de curcan, se curăţă de pieliţe, se trece printr-un jet de apă şi apoi se lasă să se scurgă într-o sită.
2. Între timp, se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu pesmet alb pe toată suprafaţa. Se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu piperul, sarea, cimbrul, rozmarinul, boiaua de ardei şi zahărul.
3. Pasta de condimente se lasă câteva minute la macerat împreună cu o linguriţă de vin alb şi se unge pieptul de curcan cu unt pe toată suprafaţa. Se presară o parte din condimente peste tot pieptul, apoi se înfăşoară în feliile de bacon.
4. Cealaltă parte de condimente se presară peste bacon, se toarnă în tavă vinul amestecat cu uleiul de floarea soarelui şi se bagă la cuptor. Se lasă să se coacă la foc potrivit şi, după ce s-a rumenit, se taie felii subţiri. Se poate servi atât cald, cât şi rece.