Piept de curcan pe pat de orez

1. Se trece pieptul de curcan printr-un jet de apă rece. Se condimentează bine cu sare, piper, cimbru, rozmarin şi un 1praf de boia dulce, se unge cu ulei şi se lasă câteva minute la frigider.

2. Se dă drumul la cuptor şi se bagă pieptul de curcan, dar nu înainte de a fi stropit cu câteva linguri de apă. Cât timp stă în cuptor, se mai stropeşte cu apă din când în când pentru a nu se usca.

3. Între timp, se spală orezul şi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu trei măsuri de apă, o lâmâie întreagă, puţină sare şi ulei de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă.

4. După ce s-au făcut friptura şi orezul, se aşază pe un platou orezul, deasupra se pune o bucată de friptură de curcan şi se ornează cu felii de lămâie şi un fir de mărar.