1. Pieptul de pui se spală şi se usucă. Se prăjeşte în ulei şi se condimentează cu sare. Se scot bucăţile de pui din tigaie şi se pun într-un vas acoperit. Merele se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii. Se călesc într-o tigaie încinsă cu unt, amestecând uşor, fără să se strivească. Se adaugă pieptul de pui, vinul îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, 5 – 10 minute.

2. Separat, într-un vas mic se caramelizează zahărul. Se stinge cu 3 – 4 linguri de apă fierbinte şi se lasă pe foc până se dizolvă tot zahărul. Se amestecă cu făina dizolvată în puţină apă rece, apoi se toarnă peste mâncare şi se lasă să fiarbă câteva clocote, până se îngroaşă sosul.

3. Se ia de pe foc şi se drege cu smântână, potrivindu-se la gust cu sare, piper şi zahăr.