Piept de pui cu orez sălbatic
- Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se călește în puțin ulei. Se pune apoi apă, până acoperă carnea și se lasă la fiert. Când s-au înmuiat, se pun bucățile într- o tavă cu ulei, se ung cu unt și se bagă la cuptor. Se stropesc din când în când cu uleiul din tavă și se scot când s-au rumenit bine.
- Între timp, se pune orezul la fiert în apă cu sare. Separat, se pregătește sparanghelul: se taie partea lemnoasă de jos și se fierbe în apă cu sare, 3-4 minute. Până se adaugă ca garnitură la mâncare, trebuie ținut în apă rece, pentru a rămâne verde.
- Se prepară sosul de muștar: se pune apa la fiert cu un praf de sare, zahăr și piper. Se adaugă făina și se amestecă încontinuu, până se obține o pastă. Se pune apoi și muștarul și se lasă la fiert 2-3 minute la foc mic iar, la final, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
- Pe fiecare farfurie, se pun câteva bucățele de carne de pui cu sos de muștar, garnitură de orez și câteva fire de sparanghel.
din aceeasi categorie