Piept de pui cu parmezan şi paste

110 minute
Usor
  1. Se taie pieptul de pui pe jumătate, bucăţile se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se condimentează cu sare, piper, se ung cu unt pe toată suprafaţa şi se presară cimbru proaspăt.
  2. Se aranjeză în tava de jena, se stropesc cu puţină apă şi se lasă să se rumeneasă la foc potrivit. Cu 20 de minute înainte de a-i scoate din cuptor, se adaugă caşcavalul ras, jumătate din cantitatea de parmezan şi smântâna.
  3. Separat, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă câteva minute sub jetul de apă. Se lasă să se scurgă şi se pregătesc cu unt şi parmezan. Se adaugă sare şi piper alb după gust şi cimbru.
  4. Pieptul de pui se serveşte pe pat de spaghete şi se ornează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt, frunzuliţe de mentă şi parmezan.