Piept de pui cu sos de ciuperci

1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie astfel încât să se poată rula. Se ung bucăţile de carne cu untul topit, se condimentează cu sare şi piper, se rulează şi se lasă la rece.

2. În acest timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se lasă la scurs. Se taie ceapa şi se căleşte în puţin unt şi apoi se adaugă ciupercile tăiate felii subţiri. Se călesc câteva minute, se adaugă puţină apă şi se lasă până scad.

3. Separat, se pregăteşte sosul din unt, făină, lapte, sare, piper alb şi un praf de nucşoară şi se fierbe până capătă consistenţa unei ciulamale.

4. Se umple pieptul cu o parte din ciupercile călite, se presară pătrunjel tocat mărunt, se rulează şi se bagă în cuptor. Se serveşte cu sosul alb și cu ciupercile călite. Se ornează cu rozmarin.